Produkcja żywności

Nowoczesne metody produkcji i przechowywania żywności wymagają stosowania wielu różnych gazów. W szklarniach montowane są czujniki dwutlenku węgla, pozwalające na kontrolowanie wzrostu roślin. Monitorowanie poziomu tego gazu jest również ważne podczas przechowywania warzyw i owoców, aby zapewnić ich dojrzewanie w odpowiednim czasie. W produkcji żywności stosuje się także gazy chłodnicze, które również muszą być odpowiednio kontrolowane ze względu na swoją szkodliwość. Połączenie stałych systemów monitorujących i przenośnych czujników zapewnia optymalną ochronę przed ryzykiem związanym z gazami.
Pubowe piwnice i browary to kolejne miejsca, gdzie monitorowanie poziomu dwutlenku węgla i tlenu jest nakazane prawnie. Zastosowanie przenośnych czujników pozwala tu na szybkie zidentyfikowanie źródła wycieku.
Produkty GfG stosowane w tym sektorze przemysłu:
Przenośne czujniki gazu
MICRO IV Single-gas detector for toxic gases and oxygen
Systemy montowane na stałe:
Fixed gas detection transmitters and controllers for carbon dioxide, ammonia and oxygen
Klienci, którzy korzystają z usług GfG w tym sektorze przemysłu:
- Unilever
- Nestlé
- Ferrero
- EDEKA
- Heineken Beer
- Koninklijke Grolsch N.V.
Prosimy zapoznać się z naszą pełną listą klientów.