Polska

Gerätekonfigurator

Produkcja żywności

Nowoczesne metody produkcji i przechowywania żywności wymagają stosowania wielu różnych gazów. W szklarniach montowane są czujniki dwutlenku węgla, pozwalające na kontrolowanie wzrostu roślin. Monitorowanie poziomu tego gazu jest również ważne podczas przechowywania warzyw i owoców, aby zapewnić ich dojrzewanie w odpowiednim czasie. W produkcji żywności stosuje się także gazy chłodnicze, które również muszą być odpowiednio kontrolowane ze względu na swoją szkodliwość. Połączenie stałych systemów monitorujących i przenośnych czujników zapewnia optymalną ochronę przed ryzykiem związanym z gazami.

Pubowe piwnice i browary to kolejne miejsca, gdzie monitorowanie poziomu dwutlenku węgla i tlenu jest nakazane prawnie. Zastosowanie przenośnych czujników pozwala tu na szybkie zidentyfikowanie źródła wycieku.

Produkty GfG stosowane w tym sektorze przemysłu:

Przenośne czujniki gazu

MICRO IV Single-gas detector for toxic gases and oxygen

Systemy montowane na stałe:

Fixed gas detection transmitters and controllers for carbon dioxide, ammonia and oxygen

 

Klienci, którzy korzystają z usług GfG w tym sektorze przemysłu:

  • Unilever
  • Nestlé
  • Ferrero
  • EDEKA
  • Heineken Beer
  • Koninklijke Grolsch N.V.

Prosimy zapoznać się z naszą pełną listą klientów.

Karte der GfG Standorte

GfG Polska Sp.z o.o

ul. Estetyczna 4/C9
43-105 Tychy Polska